Karate, een introductie.

 

Karate is een eeuwenoude krijgskunst die terug te traceren is naar China en India.Van daar uit via de handelroutes en culturele uitwisselingen tussen China en Okinawa, door verschillende Chinese meesters aan de Okinawanen onderwezen. Het verspreide zich op het eiland Okinawa en werd vermengd met hun eigen ideeën over krijgskunsten. Er ontstonden toen al verschillende richtingen (stijlen) met hun eigen trainingsvormen. Van karate was nog geen sprake, in het algemeen werd er gesproken over tode (Chinese hand).

 

Één van de pioniers op gebied van karate uit Okinawa was Gichin Funakoshi. Alhoewel er natuurlijk vele pioniers waren, speelde hij een grote rol bij het introduceren en verspreiden van karate in Japan. Zijn stijl Shotokan Karate is één van de wereldwijd meest verspreide stijlen en de stijl die wij bij Budo Fieret beoefenen. Bij introduceren in Japan veranderde er ook iets aan de naam karate, wat bestond uit twee karakters namelijk chinees en hand. Woorden kunnen soms meerdere betekenissen hebben in het Japans, zo kon het stukje “Kara” door verandering van het karakter ook “Leeg” betekenen,”lege hand” dus. Slim, omdat de verstand-houding tussen China en Japan niet zo goed was.

 

 

 

Uw karate ontwikkeld zich zoals bij de meeste oosterse krijgskunsten op drie vlakken, namelijk kihon, kata en kumite. In het kort uitgelegd is kihon het onderdeel waarin u zich in uitgelichte technieken, combinaties of andere aspecten gaat verdiepen. Kata’s zijn oude traditionele bewegingspatronen die u alleen uitvoert en later met partner uitwerkt. En als derde is kumite het onderdeel waar u samenwerkt met partner. In deze drie-eenheid liggen de fysieke en daarmee samenhangend de mentale uitdagingen van het karate, waar u indien u volhoud op beide vlakken sterker zult worden.

 

Examens

Traininglocaties

Legetøj og BørnetøjTurtle